láska je jedinné, čeho přibývá když to rozdáváme.

RU 486

1. 9. 2007 9:48

Co je to RU 486 a jak působí?

 http://prolife.cz/photos/cl-1092-02.jpg

RU 486 znamená smrtelné nebezpečí pro život nenarozených dětí a vážné nebezpečí i pro zdraví a dokonce život jejich matek. Je to technika, která se skládá ze 2 drog a je to třífázová procedůra (dle tesování v USA).

I. První návštěva na potratové klinice (1 den)

  • Ženy podstupují nejméně dva těhotenské testy, z toho je jeden obvykle prováděn ultrazvukem, protože "RU 486" může být použitý jen v 5 - 9 týdnu těhotenství.
  • Nejdůležitější bod: "RU 486" zabíjí nenarozené dítě, kterému začalo již tlouci srdíčko. Nejde o žádnou antikoncepci, protože žádoucí účinky se objevují až po oplodnění a implantaci.
  • Kdy "RU 486" funguje? Těhotná žena je mezi pátym a devátym týdnem těhotenstvím.
  • Žena užije dvě 300 mg potratové tabletky "RU486". Chvilku počká v nemocnici na pozorování nepříznivých (vedlejších) reakcí a potom může odejít domů.
  • RU 486 - je silný syntetický steroid (můžeme ho nazvat i hormonem).
    1. Blokuje akce progesteronu, hlavního hormonu, nezbytného pro výživu dítěte, které se právě uhnízdilo v děložní sliznici.
    2. Po podání RU 486 výhonky zárodku, které se již zanořily do děložní sliznice, pozvolna chřadnou, odumírají a odpadají. Dítě je mrtvé.
    3. Pokud se preparát užije samotný, zabíjí 85% počatých dětí. Následuje-li po něm zásah prostaglandinem, je zabito 95% i více počatých dětí.


II. Druhá návštěva potratové kliniky (3 den)

  • Po 48 hodinách se každá žena musí vrátit na potratovou kliniku.
  • V tu chvíli mají pouze 3% žen za sebou potrat (doma) s vypuzením mrtvého dítěte.
  • Prakticky každá žena (97%) musí užít ve formě tablety 400 mg prostaglandin (PG) Cytotec:
    1. Silný syntetický hormon (ne steroid)
    2. Způsobuje stahy dělohy, která vylučuje krvavý obsah - mrtvé dítě
    3. Cytotec je známý v tisku jako "misoprostol".
  • Byl vyroben G.D. Searlem a schválen na používání jako protivředový prostředek.
  • Searle odsuzuje zneužívání tohoto prostředku pro tak strašné účely. Není totiž určen pro těhotné ženy.
  • Prostředek schváleny na jedno použití může být legálně předepisován i na jiné zneužití.
  • Neexistuje předpis, který by určoval, kdy a jak může Správa potravin a léků nařídit používání Cytotecu spolu s RU 486.
  • Ženy na klinice musejí zůstat asi 4 - 6 hodin, aby počkali na případné komplikace nebo na úplný potrat.
  • 60 - 70% žen zcela potratí již na klinice.
  • Ostatních 30 - 40% potratí své dítě až doma nebo v práci.http://www.planetwaves.net/fetus.jpg

III. Třetí návštěva potratové kliniky (7 - 10 den)

  • Žena jde na kontrolu asi týden po užití prostředku RU 486.
  • Při této návštěvě je efekt potratu u těhotných žen (5 - 7 týdnu), které dostaly i 2 drogovou dávku asi 90 - 95%.
  • Asi 5 - 10% žen nemá dokonalý potrat. A nebo dokonce nepotratí vůbec.
    1. Ženy s nedokonaným potratem se podrobí výškrabu (D+C) zbytku tkání z dělohy.
    2. Ženy, na které chemické preparáty neměly žádoucí účinek, se téměř všechny podrobí chirurgickému zákroku.

Obrázek “http://www.abortiontv.com/images/RU486Abortion.JPG” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Jaká jsou nebezpečí?

I. Krátkodobá

  • Vážné krvácení (výrobce z Británie uvádi ve své literatuře, že 9% žen má velmi silné krvácení).
    1. Zastánci RU 486 chtějí používat tento přípravek v rozvojových zemích, kde často ženy trpí chudokrevností.
    2. Veliké krvácení může být až smrtelné a to především u žen, které žijí daleko od jakékoliv lékařské pomoci.
    3. První pacientka, která užila RU 486 v Des Moines, Iowa test, řekla v rozhovoru pro časopis "TIME (12/5/94): "Šla jsem do čekárny. Měla jsem silné krvácení. Vyloučila jsem krevní sraženinu ve velikosti golfového míčku, což mě vyděsilo. Krvácení bylo velmi silné, silnější než při menstruaci.
  • Nausea - nucení k zvracení. Ta stejná žena dále řekla: " Chtělo se mi po několika hodinách po užití "RU 486" zvracet. Zvracela jsem celé tři dny. Šla jsem normálně do práce, ale byla jsem jako otrávená jedem. Nemohla jsem v sobě nic udržet.
  • Zvracení.
  • Bolest (výrobce z Británie uvádí, že 30% žen po užití prostředku vyžaduje léky (narkotika) na bolest).
  • Vážné komplikace můžou nastat u žen, které trpí astmatem, cukrovkou.
  • Smrt. (Nejméně jedna žena zemřela v přímé souvislosti s užitím RU 486, - Francouzka v roce 1991, od té doby se používá ve Francii jiný prostaglandin).

II. Dlouhodobá

  • Deformace plodu.
    1. Deformace (poškození) plodu dítěte může nastat, když prostředek RU 486 nezapůsobí tak, jak by měl. Nebo, když se žena přeci jen rozhodne dítě donosit.
    2. Dochází k tomu takto: RU 486 zbaví vyvíjející se dítě životně důležitého hormonu progesteronu a to v kritickém okamžiku organogeneze, ve chvíli, kdy se formují tělesné struktury a orgány. Prudce jedovatý umělý steroid RU 486 zabije většinu nenarozených dětí, ale nikoli úplně všechny. Ty, které přežijí budou mít s velkou pravděpodobností těžké vady končetin, podobných těm, které byly zaviněny preparátem Thalidomide.
    3. Ženy v USA a Francii, které užijí RU 486, podepíší prohlášení, že jsou seznámeny s těmito fakty: "Když jsem se rozhodla dítě donosit, byla jsem varována, že dítě může být deformované (poškozené)".
    4. Zastánci této chemické potratové metody o těchto potížích vědí.
  • Riziko poškození matčina vajíčka.
    1. Prostředek RU 486 se dostane do každé části těla a teda i do vajíčka ženy.
    2. Je tu nebezpečí, že silný syntetický steroid RU 486 může narušit (poškodit) ženské vajíčko a ublížit následnému potomkovi, i o několik let později. Tento způsob pozdního poškození se stal při syntetickém hormónu diethylstilbestrol (DES).
  • Psychické potíže
    1. Klinické studie ukazují, že ženy po chirurgickém potratu trpí psychickými problémy.
    2. Jedním z hlavních důvodů obhájců potratu RU 486" je, že chtějí přenést na ženy více kontroly a zodpovědnosti za celý průběh potratu. Při chirurgickém potratu provede zákrok lékař, přičemž žena přenáší část své zodpovědnosti právě na lékaře.
    3. Při potratu užitím "RU 486" má zodpovědnost především samotná žena, která si sama potrat provede. Tento fakt může způsobit větší psychické potíže.
  • Neexistují žádné dlouhodobé studie, které by zjišťovaly negativní vedlejší účinky při užívání silných syntetických hormonů. Potíže se můžou ukázat až o několik let později.

 

 

Příběhy

 "Katherine Foucault," - třicetiletá americká televizní producentka, která se podrobila potratu chemickým prostředkem "RU 486" ve Francii, vysvětluje v příběhu v HIPPOCRATES (2/95): "Při chirurgickém potratu jsem byla při vědomí" - řekla. "Byla použita pouze lokální anestéze. Cítila jsem nějakou bolest, ale druhý den jsem byla již v pořádku. Bylo to za mnou. Zapomněla jsem na to. Ale zážitek s preparátem RU 486 byl úplně jiný. Nebolelo to, ale měla jsem silné stahy. Když jsem čekala v koupelně na klinice, viděla jsem, že velmi silně krvácím. Bylo to velice téžké takto čekat... Sama jsem na toaletě tlačila tak dlouho, než jsem ucítila, že něco ze mě vyšlo. Asi minutu jsem se na to koukala. Chtěla jsem se toho dotknout. Je to tak maličké - pomyslela jsem si. Již za 8 měsíců mohlo toto být mé děťátko."


"Julie Beale" - 21 letá američanka, která si nechala chemický potrat "RU 486" provést též ve Francii. Toto je případ Julie, která studovala v Paříži. "Byla jsem na potratové klinice asi 6 hodin, než jsem to ze sebe konečně vyloučila. Když jsem se na to podívala, mělo to dvě tmavé tečky jako oči a nevyvinutou kostru." "To jste doopravdy viděla?" - zeptala jsem se. "Ano". "Jste si jistá?" V 49. dni by to měl být pouze jen malý "amnion" váček. "Často o tom přemýšlím, cítím se prázdná. Kdybych to vyloučila doma, určitě bych si to nechala. Nemohla bych to jen tak spláchnout do záchoda. Tady na klinice vám určí hranice, co můžete a nesmíte udělat. Tak je to asi lepší."


17-ti letá američanka, která podstoupila potrat užitím RU 486 ve Velké Británii, sdělila svůj zážitek "NEW YORK TIMES" (3/23/94): "Udělala nepříjemnou grimasu. V životě nezažila větší bolest než tuto. Užití prostředku RU 486 bylo horší než očekávala. Cítila jsem se jako bych umírala - řekla několik minut potom, co vypudila z dělohy 3-milimetrový zárodek dítěte. Velmi to bolelo. Stahy byly velice rychlé, měla jsem bolesti žaludku a bylo mi horko. Neustále jsem se chvěla..."



(differentlife.cz)

Zobrazeno 14501×

Komentáře

maxmilianrex

Nezlobte se, já skutečně necítím vůči vám nevraživost. Psal jsem vám to mockrát, jestli tomu nevěříte nedá se nic dělat, ale s tím, že to tak je nic neuděláte.
Máte u vás sníh?

HelenaH

jo-jsme totiž v Krkonoších...☺ Já bych s vámi taky radši zase kamarádila. Mně se tohle nelíbí, ani trochu. Na mínění, že jste nádherná rodina neměním nic. Na tom, že jste asi pořádně protivnej mužskej...taky ne☺☺

Zobrazit 19 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio