láska je jedinné, čeho přibývá když to rozdáváme.

Interrupce

28. 8. 2007 21:03

definice podle Webstrova slovníku:
Potrat je předčasné vypuzení lidského zárodku

jak definuje potrat WIKIPEDIE?
umělé přerušení těhotenství nebo umělý potrat je záměrné ukončení těhotenství  prostřednictvím chemické látky nebo chirirgického zákroku. Bývá též nazývána prostě potrat, toto slovo ovšem v původním významu znamená samovolné (nezamýšlené) úmrtí plodu před porodem.

 

Potraty prováděné skrze rodidla

Menstrual extraction - očištění dělohy: Velmi raný potrat vysátím obsahu dělohy. Je často prováděn ještě před získáním pozitivního těhotenského testu.

Suction-aspiration - usilovné sání: Při této metodě musí potratář nejprve docílit uvolnění okrouhlého svalu v děložním krčku a poté krček rozevřít. Je to těžké, poněvadž hrdlo děložní je tuhé, nepružné, "nevyzrálé" a nepřipravené se rozevřít. Pak zavede do dělohy tuhou trubičku z plastické hmoty, která má špičku ve tvaru nože. Sání roztrhá tělíčko dítěte na kousky. Poté potratář odtrhne placentu od vnitřní stěny děložní, do níž je hluboce vrostlá. Zbytky dítěte a placenty jsou odsáty do láhve. Používané sací zařízení ma 29x větší sílu než běžný domácí vysavač.

Dilatation and Curettage (D and C) - rozšíření krčku a výškrab dělohy: postup je podobný předešlému s tím rozdílem, že potratář tentokrát zavede do dělohy kyretu, tj.ocelový nůž ve tvaru uzavřené smyčky. Touto kyretou rozřezává placentu a dítě na kousky a vyškrabává ven do připravené nádoby. Obvykle při tom dochází k mohutnému krvácení.

Dilatation and Evacuation (D and E) - rozšíření krčku a vyprázdnění dělohy: používá se, je-li plod starší než 12 týdnů. Je přitom potřebný též nástroj podobný kleštím, protože kosti dítěte jsou již zvápenatělé, stejně jako lebka. Dítě však nedostává narkózu. Potratář zavede nástroj do dělohy, uchopí dítě za nožičku nebo za jinou část těla a kroutivým pohybem ji rozerve a odtrhne od těla dítěte.To se znovu a znovu opakuje. Páteř dítěte se musí přelomit a odtrhnout a lebka rozdrtit, aby vše mohlo být odstraněno. Asistující sestra má povinnost složit opět části tělíčka dítěte dohromady, aby měl lékař jistotu, že dělohu zcela vyprázdnil a odvedl "dobrou práci"

Skládání dítěte po D & E /5kB/35kB

 Potraty prováděné podáním chemického přípravku

Prvním nejužívanějším způsobem byla otrava solí - saline amniocentesis. Dělá se po 16.týdnu těhotenství. Dlouhou jehlou se propíchne břišní stěna matky a plodový vak dítěte. Do plodové vody se vstříkne koncentrovaný roztok soli. Dítě jej vdechne a polyká, je jím otrávené, křečovitě se chvěje a někdy zvrací. Trvá to déle než hodinu než je dítě zabito. "Úspěch" se projeví tím, že asi o den později matka dostane porodní bolesti a porodí mrtvé dítě. Příčinou smrti je akutní hypernatremie (vysoká hladina sodíku v krvi) nebo akutní otrava solí, při níž dojde k všeobecnému rozšíření cév, otokům, překrvení, krvácení, šoku a smrti. Leptavé působení koncentrované soli často spálí a sloupne vnější vrstvu kůže dítěte. Tím je odhalena krvavá, červená, lesklá podkožní tkáň. Hlavička dítěte pak může vypadat jako "červené jablíčko". Někteří tuto metodu přirovnávají k účinkům napalmu na nevinné válečné oběti. Pravděpodobně je to stejně tak bolestivé.

Dítě po otravě solí /6,6kB/24kB


Prostaglandinový potrat je další rozšířenou metodou. Prvá chemická forma tohoto lidského hormonu byla uvedena na trh pod názvem Prostin F2. Ten se měl vstřikovat do plodové vody. Tento hormon byl schválen pro použití k vyvolání potratu v druhém trimestru těhotenství. V jednom odborném článku byl mezi "komplikacemi" u tohoto hormonu uveden "porod živého dítěte."

Človíček v 6 týdnu /4,3kb

RU-486 je chemický prostředek způsobující potrat. Bere se poté co matce vynechala menstruace. Účinkuje tak, že blokuje využití hlavního hormonu, nezbytného pro výživu dítěte, které se právě uhnízdilo v děložní sliznici. Po podání RU-486 výhonky zárodku, které se již zanořily do děložní sliznice, pozvolna chřadnou, odumírají a odpadají. RU-486 není antikoncepčním prostředkem jak se mnoho lidí mylně domnívá. Nezabraňuje oplodnění. Neužívá se k tomu, aby se předešlo implantaci na konci prvého týdne života dítěte. Užívá se až tehdy, když se matce nedostaví menstruace a dítě je již nejméně dva až tři týdny staré a jeho srdíčko již pracuje. RU-486 již neúčinkuje po uplynutí 6-8 týdnů těhotenství. Je to abortivní prostředek.

Potraty prováděné vniknutím do dělohy břišní stěnou

Nejběžnějším způsobem je hysterotomie: je to vlastně raný císařský řez. Chirurgicky se otevře břicho matky a stejně i děloha. Dítě se vyjme i s plodovým lůžkem a odloží se - nechá se zemřít. Tato metoda se obvykle používá ve vyšším stupni těhotenství. Jeden potratář touto metodou vyjmul dítě, které dýchalo, pokušelo se křičet a hýbalo ručičkama a nožičkama. Potratář hodil na hlavičku dítěte plodové lůžko a dítě udusil. Jiní potratáři utopili dítě v kbelíku vody.Hysterotomie /7,6kb/25kb (485x339) 

V USA, Kanadě, Číně a dalších státech je interrupce povolena po celou dobu těhotenství. To znamená, že i v III. trimestru těhotenství. Nejběžněji se používá právě hysterotomie.


Tělíčko dítěte je rozdrceno v těle matky, v místě, kde bylo zplozeno tam, kde by mělo mít tu největší ochranu!!!

 

 (www.differentlife.cz)


Zobrazeno 1492×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio